Hoppa till sidans innehåll

Utrustning


Utrustning

Orientering är en förhållandevis billig idrott, men det finns en viss basutrustning som krävs om man fastnat i sporten.             

Kompass

Behövs på vit nivå bara för att passa kartan. Här räcker det med en enklare variant  av tumkompass. Pris ca 100 kr? Från gul nivå och uppåt kan man behöva skaffa sig  en lite mer avancerad variant av tumkompass. Pris ca 500 kr. Finns att köpa på välsorterade sportaffärer eller ute på tävlingarna. Vi brukar även ta hem tumkompasser till försäljning i klubben för ca 300 kr, är du intresserad av en sån kontakta din ungdomsledare eller Göran Hillgren.                   

Sportidentpinne.

Under nybörjarkurs och på ungdomsserien får deltagarna låna en sportidentpinne av klubben på både träningar och tävlingar. Sedan får man skaffa en egen pinne. Kolla med er ledare var man kan köpa en sådan. Kostnad från ca 400 kr

Definitionshållare.

En liten plastficka som sätts på armen med kontrolldefinitionen i. Inte alls nödvändigt, men  underlättar på tävling så att man slipper vika upp kartan när man ska kolla kodsiffran. Kostnad ca 100 kr. 

Pannlampa

Under höst och vinterperioden är kommer ni att behöva ha en pannlampa. Det är stor spridning i pris och kvalitet  pris från 600 - 4000 SEK.  Kontakta din ledare för råd vid inköp av pannlampa.

Kläder

Kläder som är bra att springa i och som inte blir för tunga om det regnar eller för varma om det är soligt. Observera att kläderna MÅSTE vara heltäckande på benen. Det är inte tillåtet att springa i kortbyxor, varken som barn eller vuxen skugga. Detta pga av smittorisker (typ gulsot).

Praktiskta kläder är så kallade nylonbyxor som är tunna, lätta och tåliga mot närkontakt med skogen eller vanliga löpartights (långbyxor). Nylonbyxor hittar du hos Orienteringsspecialisten som ofta har försäljning ute på tävlingarna. Kostnad ca 400 kr.

OK Södertörn har sin egen orienteringströja i funktionsmaterial. Denna finns från stl 140 och uppåt och beställs av Annica Hedberg. Se mer info på hemsidan. Det går givetvis bra att springa i en vanlig T-shirt eller valfri funktionströja. Vi har även en träningsdräkt i vindtätt material som kan användas som överdrag och till träning. Även denna beställs av Annica.

Skor

För ungdomar som springer gröna och vita banor fungerar det bra med vanliga löparskor. Man springer då mest på stigar. På gul nivå och uppåt rekommenderas ett par riktiga orienteringsskor som tål att blötas ner  bättre och som har riktiga dobbar( spik eller gummi) för att man ska få bra fäste när man springer i skogen och på hala klippor. Nypris. ca  1000 kr, men kolla gärna med familjer med äldre ungdomar om de har några begagnade att sälja.

Uppdaterad: 20 NOV 2019 20:43 Skribent: Annica Hedberg

Kontaktpersoner:

Göran Hellgren
motionärer, vuxna nybörjare
08-6472010
This is a mailto link

Göran Hillgren 
junior,senior, elit
0705429992  
This is a mailto link

 

 

Snabblänkar:

 

 

Postadress:
OK Södertörn - Orientering
Box 148
12323 Farsta

Besöksadress:
Farstanäsets Friluftsgård Orienterarvägen 10
12352 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sekreterare@oksodert...

Se all info

 

 


Sponsorhuset

Om sponsorshuset 


 


Hitta ut Farsta


 Stockholm trail


Stockholm CIty Cup - Sprintorientering


OK Södertörn ingår i 25-manna föreningen.